Mjød – fadlagret:
En fadlagret mjød på 13,5%.
En gammel drik, der er ved at genvinde noget af sin tidligere popularitet.
Vores mjød er forholdsvis tør. Tænk noget i retning af sherry, men med et lidt lavere alkoholindhold. Efter at have gæret i ca ½ år, er mjøden lagt på egetræsfad og her lagret yderligere et år. Garvesyren fra træet giver en dejlig tør smag og bidrager til den lange eftersmag. Hvis du ikke lige ved, hvad du kan bruge en mjød til, så er her et par stikord: ost (også stærke blåskimmeloste), risalamande, søde kager eller evt. som aperitif.
Teddy – Brown ale:
En brown ale på 6%. Humlet til 22 IBU.
Varm, blød og tryg – er ord der passer fremragende på denne øl. En brown ale med god smag af chokolade og karamel samt et strejf af figen og måske et hint af nødder. Masser af smagsfylde, passer fortrinligt til det meste mad. Serveres ikke alt for kold, bedst ved 8C.
Bolette:
Lys belgisk ale på 6,5%. Humlet til 26 IBU.
Let krydret smag, moderat humlet. Anvendelse: Nydeøl på terrassen efter en lang dag. Og rigtig god til aftensmaden, går især godt til kraftige og/eller krydrede retter. Serveres ved 8 – 10C.
Broder Tuck:
Mørk belgisk ale på 7,5%. Humlet til 12 IBU.
Mørk, stærk og varmende. Mange spændende smagsnoter, der udvikler sig efterhånden som øllet tager varme og mister kulsyren. Bevæger sig fra blomsteragtig over figen til “tynd madeira”. Anvendelse: Til TV eller anden situation, hvor du har et par timer til at drikke en enkelt øl. Serveres ved 8C og lad den varme op til stuetemperatur mens den drikkes.
Dark Lager:
Mørk lagerøl på 5%. Humlet til 35 IBU.
Med sin rene smag og diskrete humlearoma er denne øl en rigtig tørstslukker. En af bryggeriets få undergærede øl. Er lavet med en teknik, der kaldes dekoktion, som bibringer fylde uden at øllet bliver for sødt. Lagret i 4 uger ved 6C inden den er tappet. Serveres ved 6C.
Davre – oat meal stout:
En havrestout på 5,6%. Humlet til 27 IBU.
Dejlig rund og fyldig smag, en anelse sødme og afundet med en god bitterhed.
Nordic wit:
En witbier på 4,3%. Humlet til 19 IBU.
Det Våde Fårs fortolkning af den belgiske øltype witbier. I stedet for orangeskal og koriander, har vi tilsat hyben og lavendel. En øl der er god til tørst og til de fleste slags mad. Serveres ved 6-8C.
4-korns klosterbryg:
En mørk abbey ale på 6%. Humlet til 27 IBU.
Brygget af malt af byg, hvede, triticale og havre. En næsten umærkelig mængde røgmalt bidrager til fylden. Let sødlig og ikke særlig kraftig humlebitterhed. Perfekt til frokostbordet. Serveres ved 6C.
Festival:
Pale ale på 4,1%. Humlet til 27 IBU.
En herlig frisk pale ale, med en god bitterhed. Europæisk stil, ingen amerikansk humle i dag. En rigtig sommerøl. Serveres ved 6C.
Traktor:
En IPA på 6,6%. Humlet til 42 IBU.
En traditionel IPA, med et strejf af amerikanske humler. I IPA-sammenhæng vil man kalde den let humlet. Serveres ved 6C.
Sambucus:
En lys hvedeøl tilsat hyldeblomst. 5%. Humlet til 14 IBU.
Brygget af Imperial bygmalt og Ølandshvedemalt. Tilsat hyldeblomster plukket i gårdens hegn. En dejlig frisk sommerøl. Serveres ved 4C.
Framboise:
Hvedeale på 4,0/5,6%. Humlet til 20 IBU.
En forfriskende ret syrlig sommerting, brygget på byg- og hvedemalt. Tilsat koldpresset hindbersaft fra Rokkedysse bær samt et enkelt ribs. God som “terrasseøl”. Serveres ved 4C.
Uncle Sam:
Amerikansk pale ale på 5,5%. Humlet til 39 IBU.
En herlig frisk pale ale, med en god bitterhed. God alene eller til mad, en lækker frokostøl til week-enden. Brygget med vores egen Challenger humle. Serveres ved 6C.
Påskevædder:
En maibock på 6,5%. Humlet til 21 IBU.
En dejlig maibock med fantastisk maltfylde og -aroma. Er lavet med en teknik, der kaldes dekoktion, som bibringer en stor fylde uden at øllet bliver klistret sødt. Undergæret. Perfekt til frokosten. Serveres ved 6C.
Laboratoriet – Smoked Biscuit Rye:
En øl på 7,9%. Humlet til 44 IBU.
Er det en røgøl? Er det en IPA? Er det en brown ale? Nej, det er SMOKED BISCUIT RYE! En øl der er helt sin egen stil. Det er en intellektuel øl – når du har drukket to – tre stykker lyder alt hvad du siger meget klogere :-). Bør serveres ved 8 – 10C.
Røde Ræv:
En krydret lagerøl på 4,1%. Humlet til 21 IBU.
“Rønnebærrene er sure, sagde ræven” – bryggeren havde plukket dem alle. Og brygget denne sommerøl med bygmalt, rønnebær, salvie og humle. En frisk frugtig oplevelse med en stor aroma på en varm dag. Serveres ved 5C.
Laboratoriet – Imperial Honey IPA:
En IPA på 8%. Humlet til 60 IBU.
Masser af honning og masser af humle. Bitterheden holdes fint i skak af alkoholen og en fin honningsødme. Lang eftersmag. Serveres ved 10 – 14C.
Laboratoriet – Mandarinfår:
IPA på 8,5%, humlet til 27 IBU.
Hvis begrebet “dame-IPA” findes, så er det denne øl. Lav bitterhed, men masser af smag og aroma af frugt, tænk aprikos, mandarin, melon og lignende. Let sødme der balancerer fint mod den underliggende bitterhed. Nydes ved 7 – 12C
Jul på farmen:
En øl på 7,5%. Humlet til 15 IBU.
En mørk belgisk ale, forsigtigt krydret med lakrids, orangeskal og chili. Dejlig både som en nydeøl eller til frokostbordet/middagen. Bør serveres ved 8C.
Påskevædder – Maibock:
En maibock på 6,2%. Humlet til 21 IBU.
En dejlig maibock med frugtagtig smag og aroma. Er lavet med en teknik, der kaldes dekoktion, som bibringer en stor fylde uden at øllet bliver klistret sødt. Undergæret. Perfekt til frokosten eller når du er tørstig for sjov. Serveres ved 6C.
Monster?:
En stout på 10%. Humlet til 79 IBU.
En forholdsvis tør imperial stout med masser af det hele. Totalt uegnet til mad, den er alt for dominerende. Nydes alene. Og tempereret til omkring 10C.