Når man både har biavl og et bryggeri, er det selvfølgelig helt naturligt at kombinere de to ting: resultatet bliver mjød. En gammel nordisk drik, der grundlæggende består af tre ting: vand, honning og gær.
Det tager uendelig lang tid at brygge mjød. Selve gæringen varer ofte over et halvt år, og klaring af mjøden kan også tage lige så længe, når man ikke tilsætter klaringsmiddel.
Når så vi føler, at mjøden er ved at være færdig, ja så er den alligevel ikke færdig: til slut følger modning på fad, det kan også snildt strække sig op til et halvt år.
Tag dig god tid til at nyde denne “slow drink” – vi har i hvert fald taget os rigtig god tid med brygningen af den.
Vi tapper vores mjød på to forskellige str. flasker. Du kan købe den, når vi kommer ud med ølboden på forskellige markeder og festivaller (hold dig ajour på Facebook), eller du kan tage en tur til Butik Bakkegården eller Esrum kloster. Du kan selvfølgelig også købe den, når vi holder Åbent Bryggeri. Prisen finder du, overraskende nok, under Priser.
Forbrugerinfo:
- Anvendelse: Hvor du ville bruge en sherry eller som sød dessertvin (fx Marsala, Eiswein). Eller måske som aperitif.
- Opvaring: mørkt og ikke for varmt.
- Når flasken er åbnet, bør den nok nydes inden for en måneds tid, idet smagen ændrer sig, når der kommer luft til. Det er svært at sige noget præcist om holdbarheden af en åbnet flaske, men jo mere luft der er over væsken, jo kortere holdbarhed.